علاوه بر اجماع فقها در مورد گناه خودكشي ، اكثر مكاتب حقوقي و اجتماعي در محكوميت آنها موافق هستند. گرچه خودكشي در هيچ سيستم حقوقي جرم انگاري نشده است ، اما جرم شناسان در اين ديدگاه اتفاق نظر دارند كه آيا رفتار شخصي كه خودكشي مي كند نظم عمومي را برهم مي زند يا خير …
سينماي ايران در جشنواره فيلم فجر خودكشي كرد! https://majale-rooz.ir/2021/02/سينماي-ايران-در-جشنواره-فيلم-فجر-خودكش/ مجله روز Mon, 08 Feb 2021 18:37:00 0000 عمومي https://majale-rooz.ir/2021/02/سينماي-ايران-در-جشنواره-فيلم-فجر-خودكش/ علاوه بر اجماع فقها در مورد گناه خودكشي ، اكثر مكاتب حقوقي و اجتماعي در محكوميت آنها موافق هستند. گرچه خودكشي در هيچ سيستم حقوقي جرم انگاري نشده است ، اما جرم شناسان در اين ديدگاه اتفاق نظر دارند كه آيا رفتار شخصي كه خودكشي مي كند نظم عمومي را برهم مي زند يا خير …
علاوه بر اجماع فقها در مورد گناه خودكشي ، اكثر مكاتب حقوقي و اجتماعي در محكوميت آنها موافق هستند. گرچه خودكشي در هيچ سيستم حقوقي جرم انگاري نشده است ، اما جرم شناسان در اين ديدگاه اتفاق نظر دارند كه آيا رفتار شخصي كه خودكشي مي كند نظم عمومي را برهم مي زند يا خير در صورت زنده ماندن ، فرد مستحق مجازات است (در اين مورد مي توان به ماده 618 قانون مجازات متوسل شد). بعلاوه ، اگر شخصي فرد ديگري را به خودكشي تحريك كند ، رفتار به عنوان معاون در خودكشي قابل مجازات مشخص است.
در جامعه اي كه مترو زشتي و رفتار خوب مردم را طبق قوانين اسلامي اندازه گيري مي كند ، افزايش ميزان خودكشي پيامدها و عواقب مهمي دارد كه مهمترين آنها مربوط به زوال عقايد مذهبي افراد جامعه است ، به ويژه در مواردي كه به طور سطحي ، علت و دليل خودكشي به عنوان مسائلي مانند معيشت بيان مي شود. با بررسي اخبار و حواشي افرادي كه سال گذشته اين راه را طي كرده اند ، دلايلي وجود دارد كه چيزي جز خجالت آور نبوده است.
اگر به اخبار آخرين وقايع جامعه نگاهي بيندازيم ، اين مهمان ناخوانده را مي يابيم كه پسربچه اي 13 ساله و پيرمرد هفتاد ساله اي از او استقبال كرده است.
جرم شناسان با كمك انديشمندان علوم اجتماعي ناهنجاري هاي اجتماعي را شناسايي كرده و براساس مختصات و نظريه هاي ارائه شده نقش و تأثير اين عوامل را در بروز ناهنجاري ها يا تخلفات اجتماعي تحليل و شناسايي مي كنند.
از اين نظر ، نقش عوامل م effectiveثر مانند رسانه ها ، آموزش ، سياست ، اقتصاد و غيره. در ظاهر ناهنجاري ها ، مطابق با الزامات مكاني – مكاني ، همزمان با معرفي علل و عوامل اين رفتارها ، راهكارهايي براي جلوگيري از انحرافات اجتماعي در قالب پروژه هاي تحقيقاتي ، عناصر تصميم گيري جامعه را ارائه مي دهند تا بتوان از آنها در سياست هاي خرد و كلان جامعه استفاده كرد. طبق چنين برنامه اي ، مي توان انتظار داشت و انتظار داشت كه با نمايش فيلم يا برگزاري كنسرت موسيقي ، رفتارهاي غير عادي يا مسير تبديل از هنجار به ناهنجاري و سپس وقوع جرم قطع مي شود.
دانشكده محيط اجتماعي در جرم شناسي ، محققان لاكاساني (1) ومنوري وي در تجزيه و تحليل تأثير عوامل محيطي بر رفتار افراد در جامعه ، علاوه بر توجه به نقش عوامل ديگر از جمله آموزش ، ژنتيك و غيره ، معتقد بود كه مقصر ميكروبي است كه اگر در شرايط مطلوب قرار نگيرد محيط زيست براي رشد ، كشت نشده است. به تدريج از اين محيط محو مي شود. با توجه به اينكه طرفداران مكتب اجتماعي مطابق با اقتضائات قرن هجدهم و نوزدهم و عوامل اجتماعي آن زمان به اثربخشي عوامل اجتماعي دست يافته اند ، در عصر حاضر ترديدي نيست كه روابط اجتماعي افراد بسيار پيچيده تر است نسبت به قبل. بدون شك عوامل اجتماعي در بروز تخلفات م moreثرتر هستند.
قرن ها است كه فقها ، فيلسوفان ، جامعه شناسان ، روانشناسان و … در بررسي و شناسايي علل هنجارهاي اجتماعي ، در هر دوره به عواملي مانند فقر ، گرسنگي ، بي سوادي ، تبعيض طبقاتي و غيره اشاره كرده اند. در مقايسه و در حذف عوامل م fromثر از داده هاي جرم شناسان و غيره موثرتر از ساير عوامل باشد. در سياست جنايي كشورها (2) ، به صورت قانون يا برنامه هاي مختلف اجتماعي به قلب جامعه تزريق مي شود. ماهيت اجتماعي يا حقوقي شهروندان بايد نقش موثري در پيشگيري از جرم و قانون شكني داشته باشد. روانشناس آمريكايي ري جفري وي اين نظريه را در دانشگاه ايالتي آريزونا مطالعه كرد شما مي توانيد رفتار مجرمانه را ياد بگيريدبر اساس اين نظريه ، مي توان گفت كه علاوه بر اينكه افراد جامعه مستعد يادگيري هنجار شكني و ارتكاب جرم هستند ، آنها همچنين توانايي اصلاح و يادگيري رفتارهاي متناسب با ارزشهاي اجتماعي را دارند. (از جمله اخلاقي و اصول ديني و غيره).
بنابراين ، با توجه به ايده هاي ارائه شده در نظريه يادگيري اجتماعي يا روانشناسي رفتاريدولت موظف است داده ها را منتقل كند تا مردم جامعه را به سمت رفتارهاي اخلاقي سوق دهد و در اين مسير ، ابزارها و عوامل مختلفي مانند: رسانه ، سياست ، اقتصاد ، آموزش ، هنر … عوامل با مزيت مشاوره انديشمندان علوم اجتماعي ، بايد راه حل هاي عملي خود را در اولويت قرار دهند.
در همين حال ، نقش رسانه ها ، چه بصري و چه صوتي ، به دليل دسترسي به عموم مردم بيش از ساير عوامل برجسته است ، به طوري كه محتواي توليدات رسانه اي مدتهاست مورد توجه دانشمندان قرار گرفته است.
در نتيجه اين تأثيرگذاري ، فيلم و هنرهاي نمايشي به عنوان دو عامل مهم و تأثيرگذار در رفتارهاي اجتماعي شناخته مي شوند. اين گفته با رويكردهاي تئوري يادگيري اجتماعي و مفهوم مدل سازي تأييد مي شود. در اين مكتب و نظريه ، مفاهيمي مانند تقليد يا مدل سازي به عنوان يك مفهوم اصلي در فرايند يادگيري طرفداران اين نظريه نگران هستند و به همين دليل امروزه ، در بيشتر سيستم هاي اجتماعي-حقوقي ، سياست كيفري كشورها در زمينه پيشگيري از جرم و نقض قوانين از اين تئوري توضيح داده شده است.
طبق آمار و تحقيقات انجام شده در زمينه شناسايي علل جرم و ناهنجاري هاي اجتماعي ، نتيجه گيري اين نظريه در جامعه ايران ، در جامعه اي كه لحظاتي پس از ديدن فيلم اژدها وارد مي شود ، انواع ورزش هاي رزمي در صفحه تلويزيون در كف خيابان و بازار نشان داده مي شود يا پس از پخش يك سري خاص ، تعداد جوانان فرار از خانه افزايش مي يابد.در توليد و توليد نمايشنامه بايد توجه ويژه اي به آموزه هاي اين نظريه وجود داشته باشد كه انجام نخواهد شد مگر اينكه توليدكنندگان نمايشنامه قبل از هر اقدامي موضوع كار خود را ارائه دهند. با جزئيات كامل به دانشمندان علوم اجتماعي آنها بخشي از علاوه بر تجزيه و تحليل علمي اثر توليد ، از نظر ذهني با استانداردهاي پذيرفته شده در علوم جنايي-جامعه شناسي سازگار است. اگر محصول مورد نظر داراي مشخصات لازم بود ، بايد پروانه توليد صادر شود.
به موازات اخبار منتشر شده در مورد خودكشي هموطنان عزيز ، هنرمندان سينما از اين كاروان عقب نمانده اند و كلاهي از اين نمد دوخته اند. فيلم جشنواره امسال به خودكشي در صفحه نقره اي رسيدن به مرز مرگ مي پردازد.
به تصوير كشيدن مشكلات اجتماعي و برجسته سازي هنجارهاي جامعه در هنر هفتم امري بديهي و ضروري است ، اما آنچه توجه به آن ضروري به نظر مي رسد اين است كه بپرسيم چند درصد از كارگردانان و نويسندگان حوزه سينما از تئوري استفاده مي كنند. الزامات مورد بحث در علوم اجتماعي خانواده و مشورت با متخصصان در اين زمينه؟در سينمايي كه به ابتدايي ترين و ساده ترين قوانين و اصول حقوقي مانند تعداد سوگندهاي سوگند يا نحوه اجراي حكم قصاص توجه ندارد ، چگونه مي توان انتظار داشت كه با كارشناسان علوم اجتماعي مانند جرم شناسي مشورت شود ، و غيره.؟اگرچه قصد قضاوت درباره كارگردانان و كارگران توليد فيلم هاي مذكور را نداشتم ، اما اميدواريم كه آنها استانداردهاي ذكر شده در توليد اثر را نيز رعايت كنند ، اما با فرض رعايت نكردن مقدمه اجباري و ضروري اين س questionsالات منتقدان فيلم و اعضاي رسانه بايد عوامل تأثيرگذار بر هنجارهاي اجتماعي و غيره را در نمايشنامه ، به موازات نمايش اين فيلم ها ، براساس توصيه ها و نظرات متخصصان علوم اجتماعي ، در نمايشنامه تجزيه و تحليل كنند. اجتناب مي شود يا حداقل سازمان هاي فيلم سازي و آژانس هاي مرتبط بايد ترتيبي اتخاذ كنند كه علاقه مندان براي توليد اين موارد ملزم به مشاوره و مشورت با متخصصان علوم اجتماعي و غيره شوند ، اما يكي از اصلي ترين مأموريت هاي هنري ايجاد زمينه مناسب براي اصلاح قوانين به وجود مي آيد اجتماعي .
1. لاكاساني ، پزشك فرانسوي كه با جامعه شناسي و جرم شناسي سر و كار داشت ، با اين نظريه مشهور شد: هر جامعه سزاوار جنايتكاران خود است.
2- سياست كيفري ، كه به سياست جنايي قطعي و قضايي تقسيم مي شود ، عبارت است از: اتخاذ روشهاي مثر براي مقابله با تخلف از قوانين و غيره ، پس از تحليل رفتارهاي اجتماعي شهروندان و غيره.
* وكيل پايه يك دادگستري